Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Одбор директора Међународног монетарног фонда (ММФ) потврдио је у Вашингтону нови саветодавни аранжман са Србијом, који ће трајати наредних тридесет месеци.

Министар финансија Синиша Мали је рекао да је овај аранжман веома важан јер “представља још једну потврду успешне економске политике коју води наша земља и одличан је показатељ да нам упркос кризи која је изазвана пандемијом, није потребна финансијска помоћ”, саопштило је Министарство финансија.

Мали је додао да, захваљујући новом аранжману са ММФ-ом који је саветодавног карактера, шаљемо озбиљну поруку међународној финансијској јавности и као држава, каже, добијамо на кредибилитету.

Нови програм сарадње Инструмент за координацију политика (Policy Coordination Instrument – PCI) трајаће од јуна 2021. до краја 2023. године.

Министар финансија је нагласио да је аранжман пре свега усмерен на одржавање макроекономске и финансијске стабилности. Објаснио је да је сарадња са ММФ-ом усмерена и на реформу јавних предузећа и Пореске управе. Навео је и да је од кључног значаја спровођење мера за сузбијање сиве економије.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here