Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Државни секретар Министарства привреде Владе Републике Србије Милун Тривунац разговарао је данас са Мисијом ММФ-а, коју предводи Џејмс Руф, о окончању процеса приватизације, стању у јавним предузећима, развојном финансирању и новој стратегији индустријске политике.

Тривунац је, говорећи о приватизацији, истакао да је у фебруару 2014. у приватизационом портфељу Министарства привреде било приближно 560 предузећа, а данас их је остало свега 87.

Према његовим речима, велики успех у претходном периоду представља уговор о стратешком партнерству за Рударско-топионичарски басен Бор и приватизација Пољопривредне корпорације Београд.

Тривунац је ММФ-у представио програме подршке сектору малих и средњих предузећа, за које су недавно расписани јавни позиви, али и активности Фонда за развој и Агенције за осигурање и финансирање извоза (АОФИ).

Руф је похвалио досадашње резултате, интересујући се за план и даљу динамику предвиђених активности Министарства, као и за нову стратегију индустријског развоја.

У складу са тим, Тривунац је рекао да очекује да ћемо у наредном периоду донети стратегију која ће допринети промени структуре индустрије и убрзању привредног раста.

Доношење тог документа је, како је подвукао, наша обавеза у оквиру преговарачког Поглавља 20, које се односи на предузетништво и индустријску политику.

Мисија ММФ-а борави у Београду до 5. фебруара, спроводећи активности у оквиру саветодавног програма „Инструмент за координацију политике“, познатијег као „чуваркућа“, а који је одобрен Србији средином прошле године.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here