Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са замеником извршног директора Међународног монетарног фонда Тао Џангом о резултатима спроведених структурних реформи и сарадњи Владе и ове финансијске институције.

Брнабић је, сумирајући резултате спровођења аранжмана са ММФ-ом, оценила да је сарадња веома добра, и нагласила да Србија наставља са спровођењем сложених реформи.

Она је као значајну истакла помоћ ММФ-а за очување оствареног напретка и стварања повољне климе за додатна инвестициона улагања у Србију.

Џанг је похвалио посвећеност Владе Србије спровођењу реформи, и нагласио да ће ММФ наставити да пружа пуну подршку кључним реформама.

На састанку је било речи и о активностима које се спроводе, како би се створили услови за што повољније пословно окружење, уз оцену да су остварена стабилност и повољни услови домаће економије резултирали великим интересовањем инвеститора за дугорочна улагања у Србију.

Такође, похваљен је раст бруто домаћег производа, који ће бити барем 3,5 одсто у 2019. години, док је очекивани раст за 2020. годину 4 одсто.

Тао Џанг је највишe рангирани руководилац ММФ-а који је посетио Републику Србију од 1991. године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here