Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Следећа рунда дијалога Београда и Приштине, планирана за 28. септембар у Бриселу, доведена је у питање због одбијања Приштине да разговара о Заједници српских општина, сазнаје “Танјуг” у Бриселу.

У европским дипломатским изворима Танјугу је речено да је следећа рунда експертских разговора Београда и Приштине, као и састанак на високом нивоу између председника Александра Вучића и премијера привремених косовских институација Авдулаха Хотија, “још под знаком питања”.

Проблем је, како се незванично наводи, одбијање Приштине да разговара о имплементацији договора из 2013. године, који подразумева формирање Заједнице српских општина.

Извори Танјуга наводе да је ЕУ поручила Приштини да не може да “бира о чему ће да преговара, а о чему неће”, јер је већ пристала на договорену агенду која подразумева разговоре о имплементацији свих непримењених договора из Бриселског споразума.

Иако је састанак Вучића и Хотија планиран и најављен за 28. септембар, у Европској служби за спољне послове кажу да тренутно не могу да најаве тај састанак.

Уместо тога, напомињу да се дијалог на експертском и високом нивоу наставља чим “све буде на месту”, односно чим се две стране договоре.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here