Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић и либански визуелни уметник и редитељ Али Шери обишли су данас Музеј савремене уметности у Београду.

Они су том приликом размотрили могућности за реализацију изложбе овог визуелног уметника и представљање његовог рада публици у Србији.

Шери, који борави у Београду, на позив потпредседнице Владе и министарке културе, истакао је да би му била велика част да организује изложбу у Музеју савремене уметности и да је спреман, посебно након обиласка простора те установе, да београдској публици представи свој рад.

Овај либански уметник добитник је награде Сребрни лав за младог уметника који обећава на овогодишњој 59. међународној изложби уметности Бијенале у Венецији.

Гојковић је приликом недавне посете Кану присутвовала премијери његовог филма “Брана”, који је на 75. канском фестивалу приказан у оквиру селекције „Петнаест дана аутора“, када је и договорена посета Шерија Београду.

Кинематографско остварење либанског редитеља настало је у копродукцији српске филмске куће “Trilema Films”, са филмским кућама из Француске, Немачке, Либана, Судана и Катара, и подржано је од стране Министарства културе и информисања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here