Mesto za reklamu

01.02.2020.

Оставка Мила Ђукановића један је од главних захтева протеста под слоганом „Мора да иде” који је вечерас одржан у Подгорици.

Неколико стотина грађана се окупило испред зграде Врховног државног тужилаштва, а један од организатора протеста Никола Грдинић / Иницијатива: Мора да иде / је рекао да ће протестни скупови бити организовани једном недељно, све док Ђукановић не оде са власти.

„Да бисмо уопште кренули у препород наше државе, потребно је да решимо неколико кључних проблема, а заједнички садржалац свих тих проблема је персонификован у лику самопроглашеног Председника Црне Горе. Зато смо и покренули кампању “#морадаиде““, рекао је Грдинић за Спутњик.

„У нашем случају имамо и део који треба зауставити у ширењу штетног утицаја. Под „штетним делом” првенствено мислим на председника ДПС и интересно друштво окупљено око њега. Очигледно је да су тога свесни и дојучерашњи гласачи, симпатизери и чланови ДПС-а. Свако за себе сигурно може навести довољно разлога зашто систем који је креиран око човека који је доказано корумпиран мора да иде у прошлост“, каже Грдинић. Он додаје да реагују на неправду и поделе које власти упорно сервирају.

„Желимо да видимо помирену Црну Гору, желимо да покажемо да власт и све институције треба да буду сервис грађана, да временом дођемо до момента када ћемо у нормалним условима изабрати своје представнике који ће бити достојни функције коју треба да обављају“.

Према његовим речима, Ђукановић неће отићи само зато што се тражи његова оставка и шета улицама.

„Његов одлазак морамо издејствовати вршењем константног политичког и грађанског притиска, поштујући Устав и законе Црне Горе, што он сам не чини“, закључио је Грдинић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here