Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председник Демократског савеза Косова (ДСК) Иса Мустафа је вечерас изјавио да остају при захтеву да његова странка добије место председника Косова или ће план Б бити одлазак у опозицију.

После седнице Главног обора ДСК, на којем се разговарало о досадашњем току дијалога о састављању коалиције са покретом Самоопредељење, Мустафа је рекао да чврсто остају при захтеву да његова странка добије место председника Косова када за то дође време. Он је рекао да ни данас, током разговора са Самопродељењем, није разговорано о конкретном кандидату за председника Косова.

„Његово име ћемо рећи када за то дође време“, рекао је Мустафа.

Мустафа је подвукао да је на састанку главног одбора ДСК добио чврсту подршку да остане при ставу да председник Косова буде кандидат ДСК и да су спремни да подрже кандидатуру лидера Самопредељења Аљбина Кутрија за премијера Косова.

Мустафа додаје да остаје на Куртију да сазове следећи састанак два лидера на којем ће се наставити разговори о владајућој коалицији.

Курти је претходно данас, после давања изјаве у тужилаштву у Приштини, где је покренута истрага против Тачија и Весељија за давање лажне изјава под заклетвом, рекао да ће сачекати данашњу седницу Главног одбора ДСК на којој ће се одлучити остају ли при захтеву за место председника Косова.

Курти је рекао да је спреман да се у сваком тренутку сретне са Мустафом да наставе разговор о коалицији.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here