Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Председник Демократског савеза Косова Иса Мустафа критиковао је у коментару на Фејсбуку поступке Вјосе Османи и Аљбина Куртија.

Бојкот јучерашње седнице од стране Вјосе Османи и данашњи не долазак на примопредају дужности Аљбина Куртија Мустафа оцењује као неуспешан бојкот.

„Координисани бојкот Вјосе Османи, председавајуће Скупштине и бившег премијера Аљбина Куртија, није успео. Прва је избегла одговорност да председава седницом Скупштине, на којој ће њен потпредседник из редова ДСК бити изабран за премијера, док ће њена странка ДСК, где је и даље потпредседница, водити владајућу коалицију. Неодговорна је акција “, написао је Мустафа на Фејсбуку.

Мустафа се осврнуо и на данашњи недолазак Куртија на примопредају дужности Авдулаху Хотију.

“Његова изјава да не предаје задатак човеку који га је сменио је ниска и нетачна. У ствари, пре него што је Курти смењен њега је отпустила Скупштина гласањем више од 2/3 посланика за његову смену. Ово јутрошње појављивање самог премијера Хотија на церемонији, јасно показује да пре њега није било премијера. Јер би сваки премијер са нормалним понашањем предао задатак свом наследнику“, закључио је Мустафа у свом посту.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here