Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Сарадница америчког председника Доналда Трампа, Српкиња Јелена Мeквилијамс, дошла је у Београд са циљем да помогне реализацију свеобухватног плана за Балкан тешког 10 милијарди долара, пише Српски телеграф.

Мeквилијамс, рођена као Јелена Обренић, која је председница америчке Савезне коорпорације за осигурање депозита и у коју Трамп има поверење, припремиће током боравка у Србији терен за нове америчке инвестиције, наводи лист.

“Јелена је харизматична политичарка, која се бави финансијама у огромној администрацији САД. На све позиције током своје завидне каријере дошла је искључиво трудом и залагањем, па је Трамп то препознао и предложио је 2018. на ову функцију”, рекао је извор листа.

Мeквилијамс је већ неколико дана у Србији, и њена предност је, наводи се, то што разуме проблеме српског народа.

Саговорник каже да је Мeквилијамсова једна од кључних особа када је реч о економском пакету, као и да је њена предност у томе што вуче корене са нашег подручја и што одлично разуме проблеме српског народа, а најважније је то што председник има безрезервно поверење у њу, пошто води једну од најзначајнијих финансијских институција у САД.

Трамп је од доласка на власт остао привржен идеји да се Србима обезбеди више простора као би се извршио велики пробој америчких инвестиција, каже извор листа.

Осим Мeквилијамсове, Трамп је именовао и Србина из Њујорка Џона Јовановића да успостави чврсте везе са Србијом, наводи лист и додаје да он има високу позицију у корпорацији “Меркјури енерџи груп “, чији је годишњи приход 104 милијарде долара.

Како наводи Српски телеграф, циљ је да се Трамповим економско – политичким пакетом затворе сва отворена питања на Балкану, што подразумева и поделу Косова, решавање проблема у БиХ и Северној Македонији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here