Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Новак није успео да тријумфује у финалу турнира „Интерназионали БНЛ д’Италиа“ и тако дође до 34. Мастерс трофеја у каријери.

У мечу одлуке у престоници Италије Новака је надиграо други носилац Рафаел Надал после три одиграна сета – 0:6, 6:4, 1:6. Шпанац је тако смањио предност нашег тенисера у међусобним дуелима на 28-26.

Већ у првим гемовима дуела били су очигледни знаци умора на српском тенисеру, који је током претходна два меча у три сета на терену провео око шест сати. Надал је уводни период игре добио без изгубљеног гема.

Новак је у другом сету пружио знатно јачи отпор. У шестом гему је спасио три везане брејк лопте, затим још једну у деветом гему. Већ у следећем дошао је до првог брејка у мечу, самим тим и освајања другог сета резултатом 6:4 после 59 минута.

Први носилац није успео да задржи ниво игре из другог сета и припрети преокретом. Надал у уводном, петом и седмом гему одузима Новаку сервис и у своју колекцију додаје девети трофеј из Рима.

Финални окршај на Форо Италику трајао је два часа и 25 минута.

Статистика: ас поени (7-0), двоструке сервис грешке (1-0), директни поени (33-31), неизнуђене грешке (39-17), број освојених поена (70-92).

Мастерс у Риму био је Новакова последња званична припрема пред Отворено првенство Француске. Ролан Гарос ће се одиграти од 26. маја до 9. јуна, а Новак је пре дванаест месеци на другом грен слему стигао до четвртфинала, где га је зауставио Марко Чекинато. Према томе, предстоји му одбрана 360 АТП поена.

„Српска стварност“ / новакдјоковиц.цом /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here