1. 05. 2021.

Рафаел Надал је савладао Новака Ђоковића са 7:5, 1:6, 6:3 у финалу Мастерса у Риму и освојио десету титулу на турниру „Интерназионали БНЛ д’Италиа.

Био је то изузетно тежак меч, сјајна игра два велика играча и победник се дуго није знао. После изгубљеног првог сета, Новак је убедљиво добио други сет. У трећем је игра била доста изједначена. Новак се није предавао, користио је сваку прилику да запрети. Након 30:30, ипак, Шпанац долази до друге меч лопте, овог пута на свој сервис. Користи је и ставља тачку на овај меч. После велике борбе Ђоковић је остао без новог трофеја.  Новак ипак није успео да направи трећи подвиг у два дана и дође до шестог трофеја у Риму.

Победом у финалу Надал се изједначио са Новаковм по броју освојених Мастерс титула у каријери, 36-36.

Иако је током јучерашњег четвртфинала и полуфинала на терену провео исцрпљујућих пет сати, Новак је против Шпанца показао изузетну борбу карактеристичну за најбоље дуеле двојице великана овог спорта.

Статистика: ас поени (5-3), двоструке сервис грешке (4-1), директни поени (28-37), неизнуђене грешке (36-23), број освојених поена (94-97).

„Надал је био бољи данас у одлучујућим тренуцима, али много тога позитивног сам показао данас“, изјавио је Новак Ђоковић после пораза.

Новак ће паузирати са турнирима следеће недеље. Последња два АТП турнира на шљаци у сезони одиграће у Београду („Белграде Опен“, 22. – 29. мај) и Паризу („Роланд Гаррос“, 30. мај – 13. јун).

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here