Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Дугим овацијама испраћена је екипа филма “Тома” Драгана Бјелогрлића након српске премијере овог остварења о симболу српског соула Томи Здравковићу вечерас у Нишкој тврђави, којом је отворен фестивал “Филмски сусрети”.

Емотивна прича о најзначајнијим моментима из живота најславнијег боема некадашње Југославије одушевила је нишку публику, која је еуфорично поздрављала чланове екипе филма.

Публика је најбурније реаговала када је на позорницу Нишке тврђаве изашао глумац Милан Марић, који је бриљирао у насловној улози.

Осим Марића, причу о великом композитору и певачу оживели су Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Колак и Мирјана Карановић.

Композитор музике за филм и један од продуцената је Жељко Јоксимовић

Светска премијера филма “Тома” одржана је 20. августа на затварању “Сарајево филм фестивала” и тада је екипа филма испраћена десетоминутим овацијама.

Публика у Нишу доживела је на изразито емотиван начин филм “Тома” Драгана Бјелогрлића који је своју српску премијеру имао синоћ на нишкој Тврђави на отварању фетивала “Филмски сусрети”.

Након пројекције филмске сторије о најважнијим моментима из живота и каријере најпознатијег југословенског боема, певача народне музике Томе Здравковића, људи су с помешаним осећањима излазили из нишке Тврђаве. Неретко женама су искриле сузе у очима.

“Филм ‘Тома’ представио је дух наше музике и наших људи. Плакали смо и смејали се током пројекције… Било нам је лепо да видимо те изванредне глумце као што су Андрија Кузмановић и Милан Марић… Предиван је филм”, казала је Танјугу госпођа са сузама у очима.

Да је “Тома” вероватно филм године у домаћој кинематографији мисли и још једна госпођа која је са посебним узбуђењем синоћ изашла са нишке Тврђаве.

“Погодили су Томин живот… Представили су емоцију из његових песама… Честитам свима који су учествовали у настајању овако посебног филма”, казала је госпођа уз широк осмех.

С њом се слаже њена пријатељица, која истиче да бољи филм није могао да отвори фестивал “Филмски сусрети”.

“Филм ‘Тома’ је о свима нама. То је идеално остварење за отварање фестивала у Нишу за који све Нишлије живе”, казала је госпођа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here