Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек изјавио је данас да се наредних дана очекује повећање броја оболелих од коронавируса и да је због тога издат налог да се у ковид болницама у Батајници и Крушевцу повећају капацитети.

Ђерлек је у изјави за Телевизију Пинк истакао да ће пуна скијалишта, али и журке које су организоване претходних дана, сигурно имати последице, напоменувши да је погоршање ситуације евидентно, иако се не очекује сценарио из децембра, када је у болницама било више од 9.000 људи.

Он је оценио да су се грађани превише опустили, посебно због масовне вакцинације, која је у току, при чему заборављају да се на имунитет и поред вакцине чека приближно 40 дана, а да прва доза не значи да је неко одмах заштићен.

Грађани су се превише опустили, мислећи да ће вакцинација сама да реши све, навео је државни секретар и додао да то није довољно, већ да морамо да будемо колективно одговорни.

Истовремено, Ђерлек је навео да понедељком редовно стиже контингент вакцина компаније „Фајзер“, да се очекује и 125.000 доза вакцина компаније “Астра-Зенека” до краја фебруара, a стижу нам и додатне дозе вакцина „Спутњик В“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here