Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић оценио је данас да је синоћни линч двојице српских младића у насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице део организоване и политички инспирисане тактике застрашивања српског народа на Косову и Метохији.

Ђурић је у изјави за јавност навео да је циљ да се серијом изолованих инцидената изазове противреакција српског народа и даља ескалација напетости.

Према његовим речима, овај напад не може се посматрати ван контекста албанских намера да анектирају северни део Косовске Митровице, односно да српски део града интегришу у некакву јединствену општину Косовска Митровица.

Он је истакао да су албански екстремисти показали да не презају од насиља да свој паклени наум спроведу у дело, али то неће поколебати решеност српског народа да опстане на Косову и Метохији.

На нашу српску браћу у Косовској Митровици апелујем да не наседају на провокације ове врсте, јер би сваким непромишљеним одговором заправо изашли у сусрет жељама и очекивањима екстремних Албанаца који свакоднево траже повод за ескалацију сукоба. Они имају много разлога да буду нервозни, а на нама је да будемо стрпљиви и промишљени, и да не наседамо на провокације ове врсте, иако је веома тешко и болно уздржати се када нападају нашу децу, рекао је он.

Ђурић је поручио албанским екстремистима да не искушавају спремност Србије да заштити свој народ на Косову и Метохији, јер она је несумњива и заснована на реалној снази.

„Српска стварност“ / Канцеларија Владе Србије за К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here