Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са савезним министром за европске и међународне послове Републике Аустрије Александером Шаленбергом о билатералним и економским односима, сарадњи у региону и евроинтеграцијама Србије.

Председница Владе је исказала захвалност Аустрији на континуираној подршци европском путу Западног Балкана, истичући да је Србија чврсто опредељена за наставак реформског процеса и истовремено чвршћу сарадњу унутар региона, па наравно и са Аустријом кја је један од највећих партнера Србије.

Брнабић је оценила да реформе које Србија спроводи представљају улог и за интензивирање економске сарадње у будућности са нашим партнерима и долазак нових аустријских компанија на српско тржиште.

Шаленберг је, оцењујући веома позитивно економски раст Србије у протеклом периоду, рекао да постоји интересовање за интензивирање економске сарадње и сарадње у области енергетике, нарочито у области обновљивих извора енергије.

Брнабић је оценила да ће питање енергетике бити једно од кључних питања за будућу српску владу и један од највећих изазова европске заједнице, и у том светлу истакла значај сарадње са нашим партнерима, од којих Аустрија заузима значајно место.

Министар Шаленберг је истакао да Србија припада европској породици и да ће у том смислу Аустрија наставити са подршком евроинтеграција наше земље.

Састанку са аустријским министром присуствовала је и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here