Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић поручио је данас да и после 23 године од НАТО бомбардовања наше земље овај војни савез није успео у свом једином циљу – да отме Косово од Србије.

Преносимо у целини изјаву министра Поповића за јавност:

„Праве намере НАТО агресије биле су да се Србија распарча и економски уништи, а да се српски народ морално и духовно сломи, јер НАТО-у не одговара да на Балкану има слободну и суверену државу која има снаге за независно политичко одлучивање.

Хиљаде убијених невиних цивила, срушене фабрике, болнице, школе и мостови резултат су агресије на нашу земљу која се спроводила под перфидним и злослутним именом “Милосрдни анђео”.

НАТО је током 78 дана бомбардовања засипао Србију бомбама са осиромашеним уранијумом, које су оставиле трајне последице по здравље наше нације.

Србија је тих дана, противно свим међународним конвенцијама, била бомбардована касетним бомбама од којих су страдали највише цивили.

Зато не смемо да дозволимо да Србији спочитавају лекције они који свакодневно крше међународно право и употребљавају силу у испуњењу својих политичких интереса.

Србија је суверена и економски снажна држава која сама бира свој пут и савезнике водећи рачуна о сопственим државним и националним интересима.

Никада не смемо да заборавимо НАТО агресију и нашу убијену децу и порушену земљу“, навео је Поповић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here