1. 07. 2019.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас у Београду са командантом КФОР-а генерал-мајором Лоренцом Д’Адаријом.

Током састанка, разговарало се о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и активностима које се предузимају у циљу праћења ситуације на терену и очувања и унапређења мира и безбедности на простору јужне српске покрајине.

Генерал Мојсиловић је подсетио да Војнотехнички споразум, као и остали потписани споразуми са КФОР-ом, не препознају друге стране осим снага безбедности Републике Србије и КФОР-а. Нагласио је да се непоштовање процедура које дефинишу поступање страна потписница споразума негативно одражава на укупну безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, што доприноси осећају несигурности грађана.

Још једном је истакао да је КФОР једина легитимна оружана формација на Косову и Метохији и да је као такав најодговорнији за безбедност становништва на целокупном простору Аутономне Покрајине Косова и Метохије, а посебно неалбанског становништва на северу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here