Mesto za reklamu

23.04.2019.

Јелена Иванчић ученица Математичке гимназије апсолутна је победница Европске математичке олимпијаде и једина је од 196 такмичарки остварила максимално могућа 42 поена,.

Јелена није желела да о свом успеху јавно говори. Нисмо једина новинарска екипа која није успела да са њом разговара на ту тему. Од њених другова из разреда и наставника, чули смо да свој сјајан успех не сматра посебним и да не жели да од доброг резултата, који је очекивала, прави себе већом него што јесте. Кажу да је само рекла тим поводом да је само битно да радиш оно што волиш и да уживаш у томе – тако објашњава свој успех.

Такмичење је иначе трајало је два дана, а такмичари су сваког дана решавали три задатка по четири и по сата у континуитету. За такво напорно такмиђење треба с марљиво припремити, а припреме почињу још од осмог разреда.

Јелена Иванчић је, кажу њени другови, лепа, паметна и веома скромна и већ је зарадила пуно медаља. И прошле године била је најбоља у Европи и вратила се окићена златом. Сигурни смо биће их још. Ми верујемо у Јелену, волимо је и навијамо за њу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here