Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Рођен је у Мелбурну, али је његово порекло из Метохије. Дипломирао је журналистику на Дикин универзитету у Ђилонгу, недалеко од Мелбурна, и убрзо ушао у свет седме силе. Бави се ексклузивним спортским новинарством.

Без обзира на рођење и одрастање у далекој Аустралији, у њему је дубоко укорењена свест о свом пореклу, и то је оно што овог младића чини веома посебним, а ево и зашто…

Овај млади новинар успео је да осети и промовише земљу својих корена, живећи хиљадама километара далеко од ње, и боље од нас самих, или можда баш због тога.

Само једним текстом о Србима, нашој земљи, менталитету и Београду, Аустралијанац српског порекла, успео је да “запали” друштвене мреже.

Његову причу на блогу “Дејли мејла” у којој духовито описује 10 разлога због којих би туристи требало да посете нашу земљу, на српском и енглеском језику, прочитало је стотине хиљада људи.

Ангажован у току снимања документарца Бориса Малагурског “Косово – моменат у цивилизацији”, сјајно се снашао у улози водитеља, приближивши гледалишту одличан сценарио, презентовањем на једноставан, али суптилан начин причу о Косову и Метохији кроз историју до данашњих дана.

Стефан Поповић води и омладински радио српске заједнице у Мелбурну и на то је веома поносан.

 „Српска стварност“ / М. Раичевић, Дијаспора/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here