Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Протест “Сви као један – 1 од 5 милиона” почеће данас у 15 часова, испред Дома Народне скупштине Србије. Детаље и сценарио за данашњи велики протест у Савезу за Србију нису желели да саопште јавно, из, како наводе, тактичких разлога. У Скупштини Србије налазе се припадници полиције.

Лидери Савеза за Србију апеловали су на грађане да мирно изразе своје незадовољство према “режиму” Српске напредне странке. Према најавама из Савеза, грађанима ће на протесту бити прочитани захтеви опозиције и незадовољних грађана и са говорнице ће им се обратити лидери опозиције и јавне личности.

Дан пре великог грађанског протеста у Београду, функционери из владајуће Српске напредне странке су у знак негодовања отопчели су различите активности. Неки су одустали од штрајка глађу, попут Министра одбране Александра Вулина и заменика градоначелника Београда Горана Весића, а посланици СНС-а су одлучили да ноћ проведу у Скупштини Србије, како кажу, да би институције “одбранили од насиља и повампиреног фашизма”. Исто су учинили одборници владајуће већине у Скупштини Београда.

Први протест против актуелне власти одржан је крајем новембра у Крушевцу због напада на лидера Левице Србије Борка Стефановића и активиста Левице. Протести су се проширили и на друге градове и општине широм Србије и одржавају се под слоганом “Један од пет милиона” који је настао због изјаве председника Србије Алексадра Вучића дате на почетку протеста да неће испунити ни један захтев макар их на улице изашло и пет милиона.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here