Mesto za reklamu

11.02.2020.

Сједињене Америчке Државе донеле су одлуку да пониште све важне инвестиционе пројекте на Косову све док косовска влада не одлучи да укине таксу на робу из централне Србије, преноси РТК.

РТК наводи да је специјални изасланик председника Трампа за дијалог између Београда и Приштине и амерички амбасадор у Берлину, Ричард Гренел имао оштру полемику са косовским премијером Аљбином Куртијем, као и председницом парламента Вјосом Османи.

Ричард Гренел им јејасно ставио до знања да су САД спремне да уложе милионске инвестиције на Косово ако се укине такса.

“Међутим, САД ће отказати све ове пројекте све док влада не укине таску и одустане од планова за увођење реципроцитета”, рекао је извор РТК.

У међувремену, посланичка група Алијансе за будућност Косова досадашњег косовског премијера Рамуша Харадинаја најављује могућност организовања простеста ако влада у Приштини укине таксе.

“Одлучни смо да користимо све методе, али ни у једном тренутку не искључујемо протесте и друге акције”, рекао је посланик Алијансе Паљ Љекај, преноси приштинска Газета експрес.

Као оцењује Љекај, за Приштину би била веома велика грешка ако та мера буде укинута и дозволи се уплив српске робе, “док неки буду седели за столом размишљајући о реципроцитету”.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here