Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Посланици ДПС Мила Ђукановића на данашњој конституивној седници црногорског парламента заузели су места на којима седе опозиционе странке. Милан Кнежевић из Демократског фронта, на почетку заседања, изненада се обратио и нагласио да је нова власт  сагласна да Алекса Бечић буде председник Скупштине Црне Горе, а Здравко Кривокапић мандатар будуће Владе.

Фотографију посланика ДПС објавио је на свом Твитер профилу председник Праве Црне Горе Марко Милачић, уз коментар „Историја, ДПС у опозиционим клупама“.

​На данашњој седници биће конституисан парламент у коме ДПС Мила Ђукановића после готово 30 година, неће имати већину.

Три до сада опозиционе листе „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“ имају укупно 41 посланичко место у парламенту који има 80 места.

Одмах на почетку седнице Милан Кнежевић из Демократског фронта изненада се обратио и нагласио да су сагласни да Алекса Бечић буде председник Скупштине Црне Горе, а Здравко Кривокапић мандатар будуће Владе.

Своје обраћање започео је речима: „Слободна Црна Горо срећна нам слобода извојевана у храбрости. Слобода која има за право да пева лепше и боље него сужњи који су се изборили за њу“.

Потом је нагласио да „ту слободу нико неће угрозити нити довести у питање, нити ће се жеље грађања довести у питање. Нити ћемо је довести ми који су се борили за ту слободу, који су се једини викали „Мило, лопове“, који су хапшени и којима је одређен притвор без процеса.

Додао је да неће онима који су 30 година били на власти и постали милионери, милијардери да неће дозволити“ неким центрима моћи који су деловали из сенке које су имали везе са про-странком и који су говорили да ће Демократски фронт дати подршку Милу Ђукановићу“.

„Нас не интересују фотеље, интересује нас само будућност Црне Горе и свих њених народа“, истакао је Кнежевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here