Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Улазак на Косово и Метохију од јутрос је могућ уз негативан пи-си-ар тест за ковид не старији од 72 сата, а та одлука косовске владе не важи једино за житеље који са Косова изађу и врате се у року од 24 сата.

Косовска влада одлучила је да “страни грађани који улазе на Косово, укључујући оне са дозволама за привремени или стални боравак на Косову, који долазе из земаља са високим ризиком према званичној листи ЕЦДЦ, морају да имају негативан РТ-пи-си-ар тест за ковид- 19 урађен у последња 72 сата”.

Изузетак од ове одлуке “чине страни држављани који ако уђу на Косову преко аеродрома или преко копнених граничних тачака, напусте Косово у року од три сата преко аеродрома или копнене граничне тачке, под условом да на улазу потпише изјаву да ће напустити Косово у року од три сата”.

Одлука се не односи на “стране држављане који раде као професионални превозници (возачи), под условом да се придржавају међународног транспортног протокола за заштиту од ковид-19”.

Затим “страни држављани који пролазе кроз Косово организованим превозом аутобусом или редовном међународном транзитном линијом, под условом да потпишу изјаву да ће напустити територију Косова у року од 5 сати”.

Одлука се не односи на “стране дипломате акредитоване на Косову и њихове породице”.

“Сви грађани Косова (укључујући оне који бораве у иностранству), по уласку на Косово морају да предоче потврду за негативни РТ-ПЦР тест урађен најкасније 72 сата пре уласка на Косово, у супротном морају де се самоизолују на седам дана”.

Негативан ПЦР тест није потребан за “грађане Косова који су напустили Косово у последња 24 сата”.

Мере су ступиле на снагу јутрос у пет часова И важиће до доношења нове одлуке.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here