1. 09. 2020.

 На Косово и Метохији 50 новооболелих, петоро преминулих. У српским срединама на Косову и Метохији регистрована су два нова случајева заразе корона вирусом од 30 тестираних узорака, саопштила је испред Завода за јавно здравље у Косовској Митровици епидемиолог Десанка Новаковић.

Случајеви су забележени у Лепосавићу и Штрпцу. У истом периоду забележена су и 5 излечења и то по један у Косовској Митровици, Звечану, Лепосавићу, Гњилану и Косовској Каменици.

У самоизолацији се налази 46 пацијената. Укупно је хоспитализовано 22 пацијената. У Клиничко-болничком центру Косовска Митровица се лечи 18 пацијената, у КБЦ “Др Драгиша Мишовић” 1 пацијент, у КБЦ Ниш троје.

Новаковић је апеловала на грађане да се придржавају прописаних мера, како се број новооболелих не би повећао.

“Обзиром да земље у региону бележе велики број новооболелих, постоји могућност да се број новооболелих и код нас повећа, нарочито због тога што се велики број људи враћа са годишњих одмора. Апелујем на грађане да се придржавају основних превентивних мера.” рекла је Новаковић.

На Косово и Метохији 50 новооболелих, петоро преминулих

Број новозаражених коронавирусом на КиМ из дана у дан све је мањи, а према последњим подацима, у последња 24 сата регистровано је 50 новооболелих. Ипак регистровано је и нових пет смртних случајева, саопштено је из Националног института за јавно здравље у Приштини.

У поменутом периоду узет је укупно 561 узорак, а од почетка избијања пандемије тестирано је укупно 56.606 особа.

Укупан број позитивних случајева од избијања пандемије је 14.496, а 586 особа је преминуло од последица овог вируса.

У последња 24 сата излечено је 117 пацијената, док је до сада укупно излечено 11.500 пацијената. Тренутан број активних случајева је 2.760.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here