Mesto za reklamu

03.08.2021.

Потпредседник СНС Милош Вучевић и посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски предали су данас у Републичком јавном тужилаштву кривичну пријаву против председника Александра Вучића и министра унутрашњих послова Александра Вулина због, како су рекли, навода у медијима који доводе у везу државни врх са организованим криминалом.

Вучевић је новинарима испред Тужилаштва рекао да су преко свог правног заступника предали кривичну пријаву, у којој су побројали наводе који су се константно последњих дана појављивали у медијима, али и представнике неких опозиционих странака, који Вучића и Вулина доводе у везу са криминалном групом Беливук-Миљковић.

У кривичној пријави, како каже, траже од Тужилаштва да процени да ли је надлежно за овај случај и ко је надлежан, те да утврди све чињенице и да јавност Србије добије одговор, односно, истину

“Без ове пријаве, односно без иницирања ове пријаве, све се своди на могућност спекулације, различитих тумачења, тврдњи или онога што наш адвокат назива ”мкп – медијски кривични поступак”, рекао је Вучевић. Пренео је новинарима да су у кривичној пријави споменути КРИК, Бирн, Н1, саопштење Странке слободе и правде.

Вучевић је додао да очекује да Тужилаштво поступа по поднетој кривичној пријави, а како је рекао, преко правног заступника, он и Комленски желе да буду активни у процесу колико то закон омогућава.

Испред Тужилаштва у Немањиној присутни су били и грађани који су дошли да пруже подршку Вучевићу и председнику Вучићу, међу којима је и председник Удружења несталих, убијених, киднапованих на КиМ Симо Спасић. Такође, присутан је био и велики број медијских екипа.

Вељко Беливук, вођа криминалне групе који је осумњичен за пет бруталних убистава, мучење и диловање дроге, на саслушању у тужилаштву говорио је, како су навели поједини медији који тврде да су имали увид у транскрипт његовог саслушавања, о свом наводном односу са председником Србије Александром Вучићем.

Тада је навео да су Вучић и његови сарадници тражили од њега више услуга, међу којима и да контролише да се на Партизановим трибинама не скандира против председника.

Такође, Беливук је казао и да је од њега тражено да застрашује оне који су организовали протесте против власти, обезбеди мир на Паради поноса, али и да утиче на таксисте да откажу протесте против апликације за превоз “КарГо”.

Вучић: Спреман сам за саслушање, чуо сам се са Стефановићем поводом ФБИ и Беливука

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је спреман да током саслушања о Беливуковој групи све време буде прикључен на полиграф. Поновио је да у случају Беливук ФБИ није имао никакву улогу и рекао да се пре два дана тим поводом чуо са Небојшом Стефановићем и да га је питао о каквој је улози ФБИ говорио.

Александар Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара, после обиласка градње КЦС, да ли је подношења пријава против њега и Вулина адекватан начин да одговори на оптужбе чланова криминалног клана и тајкунских политичара и појаснио да “када се поднесе пријава против нас, онда морамо да будемо саслушани”.

Вулин: ФБИ није учествовао у разбијању банде Беливук-Миљковић

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одржао је колегијум са руководиоцима Управе криминалистичке полиције Полицијске управе за град Београд и том приликом честитао свим припадницима београдске полиције на томе што су учествовали у разбијању злочиначког клана Беливук-Миљковић.

Александар Вулин је нагласио да је хапшење ове криминалне групе искључиво резултат рада српских органа гоњења, полиције, Безбедносно-информативне агенције и Тужилаштва за организовани криминал и да у разбијању ове групе није учествовао ни ФБИ нити било која друга страна, саопштио је МУП.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here