Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

После вишемесечне паузе, биоскопи и позоришта се спремају да поново приме публику, а могуће је одржавање и концерата. Од 10 до 18 часова могућа је посета домовима за старе уз претходну најаву.

Према последњим подацима, од тестираних 6.939, позитивно је 109 људи, а преминуло троје. Мањи је број пацијената на респиратору – 46.

После вишемесечне паузе, због пандемије коронавируса, позоришта и биоскопи у Србији се спремају да поново приме публику. Почиње дезинфекција простора и припрема за безбедно приказивање представа.

Tакође, посете домовима за старе поново су дозвољене од 10 до 18 часова уз претходну најаву.

У време када из света стижу поруке светских здравствених струњака да попуштање епидемиолошких мера треба одложити и када је епидемиолошка ситуација у свету, а посебно региону лоша, ми почињемо , како то наши стручњаци кажу да „релаксирамо“ већ донете мере. Крајње чудно.

Ипак, наши епидемиолози поручују да је вирус и даље присутан и посебно упозоравају да би епидемија поново могла да се разбукти, јер се препоруке све мање поштују, а људи све мање носе маске. Па чему онда попуштање мера? Тим пре јер нови талас корона вируса само што није стигао. И питање чта је учињено да се заштите одговорни који уредно због себе и других извршавају законске и препоручене обавезе. Чланови Кризног штаба и они који то раде у име струке ретко прозивају одговорне који недовољно чине да се барем законске обавезе спроводе на очекивани начин. Уместо тога њихова прича је усмерена пре свега на савест појединаца од којих све зависи. Не схвата се да је улога државе да штити одговорне грађане од несавесних појединаца и да посебну обавезу имају они који за то примају плату.

Истина, епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон понавља да је епидемиолошка ситуација у Србији и даље несигурна. Да опуштања не сме да буде, а попуштање мера у оквиру неких делатности и области мора да се односи само на те области.

Нажалост, све се своди само на апеле, а до они нису довољно ефикасни то примећују и они који их износе, а то очито није довољно. Да ли се они који их упућују сматрају и одговорним за то?

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here