1. 07. 2020.

Новак Ђоковић и Рафаел Надал, двојица најбољих тенисера на свету, требало би да учествују на Синсинати опену, мастерсу који ће ове године бити игран у Њујорку. Турнир почиње 15. августа као део америчке турнеје, а на званичној листи учесника нашла су се имена Србина и Шпанца.

Ђоковић и Надал предводе тенисере који ће се такмичити за трофеј на теренима на којима ће само неколико дана касније бити игран и Ју-Ес опен.

Међутим, иако је Новак више пута потврдио да му је Синсинати у плану, много ће зависити од тога да ли ће наступити на гренд слему у “великој јабуци”. С друге стране, готово извесно да на Надала нећемо гледати на Ју-Ес опену.

Поред најбољег рекета планете, од српских тенисера међу прихавћенима су Филип Крајиновић и Душан Лајовић.

Оно што је потврђено је да четворица играча из топ 20 неће учествовати, а то су Роџер Федерер, који је завршио сезону, те Гаел Монфис, Стен Вавринка и Фабио Фоњини.

Осим тога, организатори турнира драстично су смањили и наградни фонд због последица пандемије коронавируса, па ће он износити 4,2 милиона долара, што је за 1,8 милиона мање него прошле сезоне.

Наградни фонд неће утицати на “слабије” тенисере, односно оне који прођу квалификације и испадну у првим колима, већ на оне који дођу до завршнице турнира – победник турнира ће зарадити за 75 одсто мање новца него лани.

Шампион ће кући понети “само” 285.000 долара, што је много мање од 1.114.225 долара колико је прошле године инкасирао Данил Медведев.

Поражени у финалу ће зарадити за 378.990 долара мање него прошле сезоне, односно 185.015 америчких новчаница, док ће они који се нађу у првом и другом колу зарадити за 2.515, односно 4.330 долара више него 2019.

Промена у додели рангирних поена неће бити, односно на снази остаје одлука АТП да играчи који на свим турнирима до краја сезоне забележе лошије резултате него прошле, не могу да изгубе бодове.

За сада је оваква одлука званична за АТП део турнира, али иако још ништа није објављено за ВТА, очекује се слична дедукција.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here