Mesto za reklamu

31.05. 2019.

На списку за хапшење на северу КиМ налази се укупно 46 лица, међу којима су полицајци и цивили српске, албанске и бошњачке националности, а на истрази и лоцирању осумњичених, осим косовских институција, радила су и два припадника мисије Еулекс, пише “Блиц”.

Лист наводи да је имао увид у списак косовског тужилаштва на којем се налазе имена свих који се сумњиче за шверц, злоупотребу службеног положаја, примање мита и корупцију.

Од укупно 46 осумњичених, 25 је Срба, од тог броја 20 су полицајци припадници различитих јединица, а пет цивили, власници фирми на северу КиМ. Осталих 21 су Албанци и Бошњаци.

Позивајући се на неименоване изворе једне од, како се наводи, утицајних амбасада у Приштини и високопозиционираног службеника Еулекса, лист пише да је истрага против полицајаца отпочета прошле године у априлу.

Полицајци, међу којима и припадници граничне полиције, праћени су и били обухваћени “оперативним планом за шверц који је спровођен и на северу и југу Косова”.

“Тужилаштво има и заштићене сведоке из редова полиције, а њихова сведочења везана су за мито који је добијан од предузетника. У целој акцији учествовала су и два припадника мисије ЕУ”, тврди извор листа из Еулекса. Додаје се да обојица добро говоре српски, раде у цивилу и више година раде у Еулексу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here