Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да је на Старој планини одржан дводневни Самит младих лидера 2020, који је био посвећен перспективама развоја образовања и унапређењу студентског стандарда.

Поменути скуп организовао је Центар за едукацију и развој омладине Београда, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић говорио је том приликом о проширењу капацитета факултета и студентских домова, сарадњи приватног сектора са високошколским установама и усмеравању студената у даљем развоју њихових професионалних каријера, као и значају дуалног образовања у области високог образовања.

На овом скупу су, осим представника поменутих министарстава, учествовали и представници Службе за управљање кадровима Владе Србије, Развојне агенције Србије, Студентске конференције универзитета Србије, Центра за едукацију и развој омладине Београда, Установе Студентског центара ,,Београд“, Студентског одмаралишта Србије, као и студенти и професори са високошколских установа.

Међу учесницима су били и професор емеритус Слободан Ћамиловић, директор Службе за управљање кадровима Данило Рончевић, вршилац дужности директора Развојне агенције Србије Радош Газдић, саветник министра просвете за високо образовање Татјана Цветковски и други.

О унапређењу студентског стандарда са студентима су разговарали и директори установа студентског стандарда, наводи се у саопштењу и додаје да је овај самит организован уз поштовање свих епидемиолошких мера.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here