Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Православна Црквена општина цетињска саопштила је да ће данас на Цетињу бити одржан молебан, али да је уважена сугестија Управе полиције Црне Горе да не буде организована литија.

“Аргументација полиције је била да су у поседу поузданих информација да би у току литије могло доћи до озбиљног нарушавања реда и мира, те да би за њено одржавање морале бити ангажоване бројне полицијске снаге. Митрополија је упознала полицију да са стране Цркве, као ни и у другим градовима, не би били иницирани никакви инциденти”, наведено је у саопштењу.

Православна Црквена општина цетињска истиче да литија на Цетињу засад неће бити одржавана, како се не би доприносило мржњи међу браћом, а да се не би угрозило достојанство литија и прелепе слике које ових дана долазе са улица црногорских градова, “које би пале у сенку полицијских кордона на Цетињу и евентуалних инцидента”.

Наглашава се да је литија требала да протекне у миру и достојанствено у непосредној близини Цетињског манастира до Ћипура, где се сваке суботе одржава Служба Божија.

Њен циљ је, истиче се, требао да буде исто оно што је циљ свих молитвених окупљања ових седмица: молитва за мир, братску слогу и љубав, која је нарушена доношењем безаконог прописа о слободи вероисповијести.

“Молебан ће се одржати у Цетињском манастиру, како је и било најављено, али литије до Ћипура неће бити, јер Митрополија показује добру вољу ради добробити свих грађана Цетиња и Црне Горе и уважава сугестију Управе полиције, која је умолила Митрополију да се од литије уздржи у овом тренутку”, навела је у саопштењу Православна Црквена општина цетињска.

Осам Будвана ухапшено после молебана у Цетињском манастиру

Службеници Управе полиције привели су осам Будвана након молебана који је служен у Цетињском манастиру, пренео је портал ИН4С.

Након тога, односно по доласку владике Методија у просторије Центра безбједности, момци су пуштени на слободу, навео је ИН4С.

Они су приведени без икаквог разлога, одмах по изласку из манастира, а против њих није покренут никакав прекршајни ни кривични поступак.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here