Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Београд на јесен покреће дипломатску акцију у САД како би тамошњој јавности и званичницима представио праву слику о стању на КиМ, али и о монструозним злочинима које је над Србима на КиМ починила терористичка ОВК.

Како пишу “Вечерње новости”, у америчком Конгресу ће се организовати јавни претрес, односно дискусија, на којој ће представници Скупштине Србије говорити о историјату сукоба у јужној српској покрајини.

Додаје се да ће то бити прилика да се предоче нови докази против одлазећег премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја, који би могли да га поново доведу до оптуженичке клупе.

Неизбежна тема ће бити и трговина органима киднапованих Срба, као и бројна убиства Срба, попут оних у Гораждевцу и Старом Грацком, за која нико није одговарао.

На припреми догађаја у САД ради потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић у сарадњи са председавајућим Српског кокуса у Конгресу Стивом Стајверсом, наводе “Новости”.

Међу говорницима на Капитол хилу биће и шеф скупштинског Одбира за КиМ Милован Дрецун, који интензивно ради на прикупљању доказа против Харадинаја.

Маринковић је за “Новости” рекао да ће ово бити прилика да неки од америчких политичара први пут чују шта се заиста дешавало на КиМ од 1998. до 2000. године, али и касније.

“Видеће доказа којима располаже Радна група скупштинског Одбора за КиМ, као и извештај о трговини људским органима Дика Мартија, некадашњег известиоца Савета Европе”, каже Маринковић.

Према његовим речима, то ће бити и нека врста “контраудара” на оно што је крајем априла у Конгресу организовао конгресмен и албански лобиста Елиот Енгел, када је бивша председница приштинских институција Атифете Јахјага лицитирала бројком од 20.000 силованих жена на КиМ, у склопу пропаганде Приштине.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here