Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић саопштио је данас да ће поднети оставку на посланичку функцију – преносе „Вијести“.

Он је казао да ће, у договору са посланичким клубом ПзП-а, оставку поднети након завршетка расправе о буџету где, како је казао, треба јавности да покажу идеолошке, политичке и стручне разлике између нове Владе и ПзП-а.

Расправа о буџету ће, сматра Медојевић, показати да су биле тачне његове оцене о “Влади континуитета”.

“Расправа о буџету ће заокружити моје деловање у Парламенту Црне Горе од 2006. и показати принципијелност, стручност и исправност програмских принципа ПзП и нашу упорну борбу против неолибералниг глобалног концепта који је довео до бруталне пљачке државе и народа, струкрурног сиромаштва и корупције. Како је премијер Здравко Кривокапић и у експозеу јасно поручио да није за дисконтинуитет и демонтажу комунистичко-мафијашког система, расправа о буџету ће показати да ова Влада наставља и исту погубну еконономски политику Ђукановића и Вукотића, која је земљу довела у дужничко ропство и банкрот”, оцењује Медојевић.

Истиче да је за њега став нове Владе да “процесуирање Ђукановића није приоритет зато што је он заслужан за независност државе и да би додатно продубило ровове у Црној Гори” апсолутно неприхватљив и доказ да је “иза сцене направљен срамотни дил” са Ђукановићем о “амнестирању од свих злочина и пљачке овог народа” и да Влада Кривокапића и потпредседника Дритана Абазовића неће “конфисковати имовину породице Ђукановић која је стечена пљачком.”

Медојевић наводи да Ђукановић за њега никад неће бити “уважени председник државе” и да је “његово амнестирање од одговорности знак слабости и кулавичлука политичке и друштвене елите која стоји иза ове Владе”.

“У свом говору приликом расправе о Програму рада Владе, прецизно сам појаснио наше идеолошке и политичке разлике око природе и карактера Владе, упозорио на историјске последице погресне политике Владе у односу на транзицију власти и предложио мој план радикалних реформи за демонтажу тоталитарног режима и стварања услова за демократију и економски опоравак. У расправи о буџету изнећу и моје виђење радикланог раскида у економској политици са неолибералним глобалистичким моделом и предлог нове економске политике. И то ће бити то”, наводи Медојевић.

Поручује да не жели бити део парламентарне већине која ће “сахранити и последњу шансу” да Црна Гора постане демократска држава са владавином права.

“Време које долази показаће колико сам био у праву. Цену заблуда платиће народ и то они најсиромашнији. Црна Гора ће постати земља трајне корупције и трајног сиромаштва. Латинска Америка Европе.”

“Демократија, слобода, тржишна економија и владавина права није обавезан исход. То је ствар сопственог избора, зрелости нације и њене политичке и друштвене елите. То треба заслужити и за такво друштво се мора изборити. Наш народ на то још није спреман. И то је то”, закључио је лидер ПзП-а.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here