Mesto za reklamu

09.06.2020.

Драматичне сцене забележене су током јучерашње олује у Београду – бујице воде текле су улицама, многима је вода ушла у подруме, а чак је и полиција спасавала поплављене у аутомобилима.

Према подацима РХМЗ-а, за три сата олује, од 17 до 20 сати, пало је чак 52 литра кише по квадрату у Кошутњаку, а у центру града 50 литара, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

И у Хитној помоћи кажу да је током ноћи било драматично, јер је због кише био отежан саобраћај, а било је и више позива грађана.

​Драматичне сцене догађале су се и у подвожњаку у улици 11. крајишке дивизије, где је полиција извукла четворо људи из поплављеног аутомобила.

​Забележено је и да је бујица потпуно однела асфалт у једној улици на Бановом брду.

Заменик градоначелника Горан Весић каже да је вода однела и померила 420 контејнера.

Градски превоз био је отежан због олује, а београдски челници су због воде чак били спремни да у једном тренутку распореде џакове са песком у раковичкој улици Мишка Крањца, како би спречиле да вода поплави стамбене зграде и куће.

Због јаког невремена у једном тренутку била је искључена и струја у тролејбуској и трамвајској мрежи, како би био спречен удар грома. Гром је ударио у једну зграду у Жаркову и изазвао пожар.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да се и данас на подручју Србије очекује нестабилно време, са пљусковима и грмљавином.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here