Mesto za reklamu

14.05.2019.

Невреме с градом, јаким и олујним ветром и обилном кишом захватло је касно послеподне делове Бачке, наводи сајт Војводина Метео. Кишни талас стигао у Србију, очекује се пораст водостаја река

Према прогнозама метеоролга, данас ће бити најхладнији и најкишовитији дан овог месеца. Облаци који су претходних дана правили велике проблеме у Хрватској и БиХ стигли су до Србије. Током дана се очекују обилне падавине.  Oчекује се већи пораст водостаја Саве. Наредних дана очекује се максимални пораст Саве али не и достизање нивоа при коме се проглашава ванредна одбрана од поплава а можда буде проглашена редовна одбрана.

Невреме је донело град, обилну кишу и јак ветар, а у месту Дрљан, између Бечеја и Бачке Тополе, за мање од један сат пало је 30 литара кише по метру квадратном. Како наводи Војводина Метео, њиве су местимично забелеле од количине леда, а штету је за сада није могуће проценити.

Облачност је у међувремену ослабила и доноси кишу и пљускове уз ређу појаву грмљавине на крајњем северу и северозападу Војводине.

Према Војводини стиже нови слој облачности, који ће на југу Војводине изазвати слабу и умерену кишу, наводи сајт.

За грађане који имају викендице и сплавове у небрањеним деловима важи упозорење да се евакуишу, као и увек у сличним ситуацијама.

Током дана се очекује до 40 литара кише по квадратном метру, локално и више, а температура ће бити од 10 до 19 степени.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here