Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Акција „Негујмо српски језик“ Министарства културе и информисања наставља се у два нова програмска облика.  Од понедељка, 21. јануара, на билбордима широм Београда биће изложени постери са изабраним народним пословицама и загонеткама који на ефектан начин сведоче о значају језика којим говоримо.

Такође, током фебруара у највећим градским центрима наше земље одржаће се „Караван културе говора“, који ће, уз друге стручне сараднике, водити Арно Гујон, и до сада осведочени сарадник акције „Негујмо српски језик“.

Акција „Негујмо српски језик“, која се бави неговањем и заштитом српског језика, писма, опште језичке културе и писмености, организована је у априлу 2015. године на нивоу града Београда, уз учешће Секретаријата за културу, Филолошког факултета Универзитета у Београду и Библиотеке града Београда.

Формирањем Посебног одбора у октобру 2016. године акција је проширена на републички ниво, уз учешће Министарства културе и информисања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и РТС-а.

 „Српска стварност“ / Министарство културе Србије /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here