Mesto za reklamu

Томас Шиб, Михаел Шрајег, Александар Вучић и Горан Кнежевић

Београд, 7. мај 2019.

Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић и амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб потписали су данас Меморандум о разумевању између тог министарства и Привредног друштва “МТУ Аеро енџинс АГ”, компаније која ће инвестирати у високе технологије у Србији.

Меморандум је, у згради Председништва Србије, потписан у присуству председника Србије Александра Вучића и члана Управног одбора те компаније Михаела Шрајега.

Вучић је истакао да је долазак немачке компаније МТУ, водећег произвођача авио-мотора, велики дан за Србију, с обзиром на то да је у питању најмодернија компанија у авио-индустрији и да једна трећина свих летелица у свету има делове управо те компаније.

Ово је један велики пројекат, који је од изузетне важности за нас, будући да значи нови, високотехнолошки живот Србије, поручио је он и уједно најавио да би уговор о овој инвестицији требало да буде потписан већ у јуну.

У првој фази требало би да буде запослено 450 људи, а касније и много више, истакао је председник Србије, уз оцену да се наша земља сада враћа на небо европске и светске авио-индустрије.

Немачка компанија “МТУ Аеро енџинс” водећи је произвођач авио-мотора и глобални играч у тој индустрији. Основана је 1934. године у Минхену, има приближно 10.000 запослених, а њени годишњи приходи достижу 4,6 милијарди евра.

Компанија је присутна у 15 држава света, међу којима су Велика Британија, Француска, Холандија, Пољска, САД, Канада. Између осталог, бави се дизајном, развојем, производњом и подршком за моторе за комерцијалне и војне авионе.

МТУ има водећу улогу у пружању услуга одржавања и сервиса за мотор В2500, који се налази у актуелном авиону “Ербас А 320”.

У војној области, ова компанија је доминантна када је реч о моторима које користи немачка војна авијација.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here