Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Познати имунолог Мајер указује да су у заустављању пандемије направљени одређени пропусти, други се са тим слажу или износе своје виђење проблема, али већина закључује да вакцина може зауставити пандемију и то ће се по некима догодити већ до краја септембра ове године.

Приоритет за вакцинацију против коронавируса требало је да се одређује према броју контаката неке особе јер би то “имало много већи учинак” на пандемију, рекао је немачки имунолог Михаел Мајер Херман за локалне медије у недељу.

Мајер-Херман, из Хелмхолтзовог центра за истраживање инфекција у Брауншвајгу, истакао је да је вакцинисање прво старијих људи, што су досад учиниле Немачка и многе друге земље, значајно смањило стопу смртности, али како та група има најмање контаката то није имало већи учинак на пандемију.

Његове изјаве за берлински лист Тагесспиегел уследиле су у време фрустрације у Немачкој због споре вакцинације.

Мајер-Херман такође је критиковао планове за поступно попуштање ограничења и истакнуо ширење британске варијанте коронавируса.

Очекује да ће број случајева “експлодирати” и осврнуо се на ситуацију у Ирској, Великој Британији, Португалу и Чешкој.

Гернот Маркс, који је на челу немачког Удружења за интензивну негу (ДИВИ), рекао је да би пандемија ускоро могла завршити ако би се значајно убрзао програм вакцинације и ако људи буду поштовали правила.

“Победићемо пандемију до краја септембра”, рекао је Маркс за Функ Медиа Груп. Маркс је додао да би се то могло догодити већ средином лета на основу података из Израела који показују да они који су се вакцинисали више не преносе заразу на друге.

Но, нагласио је да би људи требали да наставе да носе маске у гужвама и да би остала ограничења требала остати на снази како се не би поништио досадашњи напредак.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here