Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Немачки јавни сервис АРД преноси да је у Србији дошло до великих нереда након што је председник Александар Вучић најавио да се поново уводе строже рестрикције.

“На протестима против најављеног поновног увођења полицијског часа у Србији дошло је до нереда”, преноси немачки јавни сервис АРД – Тагесшау: “Демонстранти у Београду синоћ су на полицијске службенике бацали камење и светлеће ракете. Група демонстраната покушала је да упадне у зграду парламента. Полиција је користила сузавац. Нешто пре тога, председник Александар Вучић најавио је полицијски час, који ће важити од петка до понедељка”, преноси “Нова.рс”.

Тагесшау наводи да су на протестима учествовале хиљаде људи, и вест илуструје видео снимцима на којима се види тренутак када полиција користећи палице масу људи тера да се удаљи од врата скупштине, као и облаке сузаваца на платоу испред зграде.

Такође наводи да су демонстранти преко мегафона позвали Вучића да поднесе оставку. Подсећа се и да је председникова странка јасно победила на парламентарним изборима 21. јуна. “Пре избора је био укинут већи део ограничења уведених због пандемије, одржавани су се спортски догађаји с хиљадама гледалаца.”

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here