Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

У основним и средњим школама у Србији од понедељка, 27. децембра примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Ова одлука се не односи на основне и средње школе у Војводини, у којима је јуче завршено прво полугодиште.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система “Сервис јавног здравља” које је Министарству просвете доставио Институт за јавно здравље “Батут”, у седмици од 16. до 22. децембра број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 885, (0.11 одсто) оболелих.

У основним и средњим школама у Србији, укупно је три (0.01 одсто) одељења са 16 и мање ученика, која су због најмање три случаја инфекције у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 дана.

Укупно је 55 (0.14 одсто) одељења са 17 и више ученика, која су због најмање два случаја инфекције у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 дана и 14 (0.03 одсто) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн због појаве три случаја инфекције ученика у последњих 10 дана.

„Српска стварност“

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here