Mesto za reklamu

15.10.2019.

У покрету “Самоопредељење” и Демократском савезу Косова (ДСК) имају различита становишта у вези са учешћем у новој косовској влади и броју министарстава којима желе да управљају, преноси јутрос приштинска штампа.

Према изворима листа Коха диторе, ДСК одбија да у новој влади има исти број министарстава као “Самоопредељење”, већ тражи седам ресора.

У ДСК сматрају да странка која ће имати премијера треба да има четири министарства мање од другог партнера.

Према њиховом тумачењу, Самоопредељење ће као странка која је добила највише гласова на изборима имати место премијера и три од 10 министарстава.

“Овакав је био споразум заснован на принципима преизбора”, рекао је извор листа из ДСК-а.

Представници Самоопредељења одбијају ову могућност. Неименовани званичник ове странке рекао је да није било споразума пре избора.

“О положају премијера не може да се преговара. Народ је о томе одлучио гласовима. О десет министарстава се може преговарати. С обзиром на то да је разлика између Самоопредељења и ДСК-а толико мала, министарства ће бити подељена на пола. Два друга министарства ће припадати странкама мањинских заједница”, рекао је извор из Самоопредељења.

Лист подсећа да су ове две странке обећале током предизборне кампање да ће смањити број министарстава, наводећи да ће у будућој влади бити 12 министарстава, што значи девет министарстава мање од одлазеће владајуће коалиције коју предводи Рамуш Харадинај.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here