Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Иницијатива Не давимо Београд саопштила је да захтева хитну смену Министра финансија “због плагирања доктората, али и бројних других афера и штетних радњи у које је уплетен”.

Иницијатива је позвала грађане на протест назван “Црвени картон за Синишу Малог” у понедељак у 18 часова испред Министарства финансија .

Иницијатива сматра да је плагирање доктората изузетно важно, али да је то само једна од афера у коју је Мали умешан.

“Неке од афера Синише Малог укључују куповину 24 апартмана у Бугарској, отимање 10 хектара државне земље надомак Вршца за које је и правоснажно осуђен, намештање приватизације произвођача вагона “Братство” свом оцу, затим прање пола милиона евра, куповина луксузних аутомобила преко офшор фирми и избегавање плаћања пореза, непријављивање имовине Агенцији за борбу против корупције, породично насиље, намештање тендера за новогодишњу расвету, остављање грађана Обреновца на цедилу током поплава, али и организовање, спровођење и заташкавање рушења у Херцеговачкој улици”, наведено је у саопштењу.

Не давимо Београд истиче да водећа улога Малог у спровођењу пројекта Београд на води, као и у процесима приватизације још из времена када је био кадар Демократске странке, говоре да је овај човек озбиљно оштетио и град Београд и државу Србију.

“Због свега овога он не сме остати министар ни дана више”, наведено је у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here