Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

У присуству председника Србије Александра Вучића и премијера Русије Дмитрија Медведева у Београду je размењено више билатералних споразума и меморандума о сарадњи из различитих области, науке, привреде, саобраћајне инфраструткуре, пољопривреде, области иновација.

Међу њима је и Споразум о примопредаји 166. странице Мирослављевом јеванђеља, која се налази у Националној библиотеци у Санкт Петербургу, као и седам слика руског уметника Николаја Рериха, с краја 19. и почетка 20. века, које чува Народни музеј у Београду.

Размењени су и Споразум између влада Србије и Русије о оснивању и условима делатности информационо-културних центара, као и Споразум о заједничкој реализацији пројекта модернизације железничке пруге Београд-Врбница-граница са Црном Гором (Бар), деоница Ваљево-граница са Црном Гором измеду Србије и отвореног акционарског друштва “Руске железнице”.

Анекс Уговора за пројектовање и извођење радова на изградњи железничке инфраструктуре и изградњу јединственог Диспечерског центра за управљање саобраћајем возова у Србији измеду “Инфраструктура Железнице Србије” и РЖД Интернационал.

Данас су српски и руски партнери разменили и Споразум о одобрењу државног извозног кредита Влади Србије, Споразум о сарадњи у области биљног карантина и заштите биља, као и на Споразум о сарадњи у изградњи Центра за нуклеарну науку, технологије и иновације на територији Србије.

Такође, размењени су и Протокол о сарадњи између српске Управе царина и руске Феедралне царинске службе у борби портив царинских прекршаја у ваздушном саобраћају, као и Меморандум о разумевању између две институције о сарадњи царинских служби на аеродромима “Никола Тесла”, Београд, и “Шереметјево”, Москва у области борбе против превара.

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и Министарства просвете Русије разменили су Меморандум о разумевању.

Такође, размењени су у Меморандум о узајамном разумевању између Министарства привреде Србије и Министарства индустрије и трговине Русије о локализацији руске индустријске производње на територији Србије, као и Меморандум о разумевању између Кабинета министра задуженог за иновације и технолошки развој и Министарства индустрије и трговине Русије о сарадњи у области разоја иновација и дигиталних технологија у индустрији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here