Mesto za reklamu

05.07.2020.

Никада нисмо имали оволико оболелих, повећан је прилив пацијената, сад су тежи случајеви него у марту, рекао је Драгош Стојановић, директор КБЦ Земун, болнице која је поново у ковид систему.

У КБЦ Земун тренутно је збринуто 350 оболелих од вируса корона, изјавио је Стојановић за РТС, преноси Танјуг.

Он је навео да се очекује пријем још око 30 пацијената и додао да је та болница, која је од суботе поново у ковид систему, прихватила велики број пацијената из Новог Пазара, Ужица, Чачка, Крагујевца и околних места.

Напоменуо је да су две трећине капацитета интензивне неге већ попуњени, а да је укупно капацитет те ковид болнице око 400 кревета.

„Велико је оптерећење за систем, имамо велики проблем како да збринемо све пацијенте, никада нисмо имали оволико оболелих, сада су много тежи пацијенти него у марту“, рекао је Стојановић.

Додао је да је до јутрос међу оболелима било много више млађих људи, али да је у току дана и све више старијих долазило са тегобама.

Пацијенти углавном не желе да кажу како су се заразили, а Стојановић каже да је очигледно да су старијима млађи пренели вирус.

„Клиничка слика се мења, од јутрос и млађи и старији пацијенти полако прелазе у тежа стања, велика је потрошња кисеоника што је показатељ тежине клиничке слике“, рекао је Стојановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here