Mesto za reklamu

01.07.2022.

Никола Јокић потписао је петогодишњи уговор са Денвером, према којем ће зарадити чак 264 милиона долара, што је највећи уговор у историји кошарке.

Потписавши такозвани супермакс уговор српски репрезентативац постао је најплаћенији играч у НБА лиги свих времена.

Двоструки узастопни МВП најјаче кошаркашке лиге света је по завршетку сезоне обелоданио да жели да остане веран тиму из Колорада, што је одушевило челнике клуба и у експресном року клуб је за Јокића спремио супермакс уговор „тежак“ вртоглавих 264.000.000 долара.

Амерички медији апострофирају да су обе стране задовољне што је договорена још петогодишња сарадња и што је тим из Колорада задржао кошаркашког генија из Сомбора.

Према наводима „Денвер поста“, Никола ће у последњој години уговора, који је растући, инкасирати 60 милиона долара. Такође, пета година новог ангажмана биће опциона, што значи да ће српски ас уколико то буде желео, моћи да напусти Нагетсе.

У ноћи између четвртка и петка по средњеевропском времену и Бредли Бил из Вашингтон Визардса је добио уговор од 251.000.000 долара.

Што се тиче Јокића и Денвера није то једина одлична ствар која се догодила. Србин који се на позицији центра фантастично бори и неретко „глуми“ плејмејкера, јер његове асистенције никога не остављају равнодушним, добио је појачање и замену.

Наиме, Нагетси су потписали уговор са Деандреом Џордан (33) који ће помагати Јокићу. Џордан је претходну сезону провео у Лејкерсима и Филаделфији, где је током 13 минута просечно на паркету бележио четири поена уз пет скокова.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here