1. 02. 2020.

У Никшићу се и вечерас одржала литија поводом контроверзног Закона о слободи вероисповести. Молебан је служио, а затим и предводио литију митрополит црногорско-приморски Амфилохије. На челу литије је био и епископ Каракаса и Јужне Америке Руске заграничне цркве Јован.

Из више праваца у Никшић су се слиле реке људи. Најдужа је била колона из манастира Острог — око 5.000 људи.

Према неким проценама, окупило се преко 40.000 људи.

Митрополит Амфилохије је пренео поруку верницима да је глас народа глас Божији и да се управо тај народ сабира ових дана у Црној Гори.

“Огањ вере, огањ љубави, огањ правде, правдољубља се распламсао, пепео се размакао и ево огањ Божије вере и народ Божији је заблистао у Црној Гори. Прошао сам овај свијет, оваквог народа нећете наћи ни на сјеверу, ни на југу, ни на истоку. Овај народ који не да светиње, чува образ, душу и постаје истински Божији народ који се темељи на стеги Светог Петра Цетињског, на његовом закону”, рекао је митрополит Амфилохије.

Он је додао да уместо да се вратимо законима Светог Петра, законику књаза Данила, Богишићевом закону који је правио нормалну разлику између имовине црквене и државне и краљевске породице, данас се доносе закони који су наставак отимања имовине.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here