Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Јубиларни 10. по реду Дан Николе Тесле биће сутра обележен у канадском граду Нијагари, на 164. годишњицу Теслиног рођења.

Како јавља наш сарадник из Нијагаре, организатор манифестације – Српска школа “Никола Тесла” припремио је програм који ће бити прилагођен вежећим здравственим мерама.

На Тргу Николе Тесле поред Нијагариних водопада код споменика нашем научнику у 17 часова бити ће положено цвеће уз присуство највише 10 људи уз дистанце од два метра.

Дану Николе Тесле у Нијагари присуствоваће генерални конзул Републике Србије у Торонту Василије Петковић, представници Националног парка Нијагара и Немања Јевремовић оснивач Теслиног техничког музеја у Канади.

Много скромније него што је раније планирано биће обележена и деценија постојања Српске школе “Никола Тесла” у Нијагари.

Из ове школе подсећају на велики успех српске заједнице у том делу Канаде када је крајем прошле године у Нијагари поред самих водопада именован Трг Николе Тесле.

Најављују да ће заједно са канадским Теслиним техничким музејом наставити са акцијом да се стара електрична централа у овом граду преуреди у Музеј Николе Тесле.

Централа је саграђена 1905. године по патентима овога научника, а неки од изворних генератора су још у функцији.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here