Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, огласио се преко друштвених мрежа након скандала који је избио на терену у дуелу Васека Поспишила и Мекензија Мекдоналда.

Поспишил је веома близак сарадник Новака Ђоковића, заједно са њим налази се на челу Савета играча, одвојеног тела од АТП-а, и обојица покушавају да побољшају статус тенисара на Туру.

Њих двојица изазвали су доста буре када су прошле године одлучили да оснују тело независно од АТП, који сам по себи има званичан Савет играча, чији је, уосталом, и Новак био председник, али нема велика овлашћена, те је његова улога скоро па небитна.

Зато су српски и канадски тенисер кренули у изградњу новог Савета, који ће се више бавити тенисерима и њиховим потребама, како на терену, али и тако ван њега.

Логично, то се не свиђа челним људима АТП, те је Поспишил био у веома непријатној ситуацији пред почетак Мастерса у Мајамију. Канађанин је открио да је председавајући АТП сат и по време викао на њега што жели да, заједно са Новаком, уједини све тенисере.

На мечу против Мекнзија Мекдоналда све је ексалирало, па је „настрадао“ судија на ког је Поспишил искалио бес.

„Јуче је председавајући АТП сат и по времена викао на мене на састанку тенисера јер желим да нас све ујединим. Сат и по времена. Лидер АТП. Доведите га овде“, говорио је Поспишил арбитру уз неколико псовки.

Арно Габас, судија овог меча, рекао је Васеку да то мора да реши са њим ван терена, након чега му је Канађанин одбрусио да га слободно дисквалификује.

Ово се десило у среду, те се убрзо огласио и Новак Ђоковић.

„Што се тиче питања, нисам у Мајамију. Васек Поспишил је мој пријатељ и саосећам се са њим. Играчи на туру сагласиће се да је он тенисер од интегритета који се брине за добробит свих својих противника. Надам се да тенисери разумеју колико је важно да се сви држимо заједно“, написао је Ђоковић на Твитеру.

​Савет тенисера који су основали Ђоковић и Поспишил много смета АТП јер нема ингеренције над њим, а како се све више играча прикључује, отуд и очекивана фрустрираност челних људи светског тениса.

Подсетимо, Роџер Федерер и Рафаел Надал још увек нису дали подршку српском и канадском тенисеру, те је овај други део поруке, „надам се да тенисери разумеју важност држања заједно“, био упућен и њима.

​ПТПА, како се зове нови Савет тенисера, оформљен је прошле године, пошто су дотадашњи председник Савета играча АТП и његов заменик, Ђоковић и Поспишил, одлучили да иступе из тог тела и да покушају да новом, независном организацијом утичу на АТП да обезбеди боље услове за играче, нарочито оне који имају мања основна примања и нижи ранг на АТП листи.

О Новаковим „донкихотовским“ напорима да побољша положај колега и помогне им, за Спутњик спорт је недавно говорио његов отац Срђан Ђоковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here