Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је да је наша земља од 2014. до данас прошла кроз две фазе трансформације и да сада нова влада треба да крене са трећом фазом која, између осталог, подразумева дигитализацију и био-технологију.

Брнабић је синоћ, гостујући на Телевизији “Хепи”, истакла да ова влада будућој оставља и три важне стратегије – стратегију новог индустријског развоја, стратегију развоја вештачке интелигенције и стратегију дигитализације.

Она је подсетила на то да је прва фаза трансформације почела 2014. године, док је друга фаза започета 2017. године, када је она постала председница Владе.

Премијерка је, говорећи о епидемији коронавируса, истакла да она није имала тако велике последице на српску економију, јер се, на пример, у Србији незапосленост није повећала, већ се смањила.

Она је пренела да је епидемиолошка ситуација у Србији повољна и да тренутно највише новозаражених има у Београду, Тутину и Новом Пазару.

Премијерка је, осврнувши се на одлуку Грчке, Северне Македоније и Бугарске да отвори своје границе за грађане Србије, па да их поново затвори, рекла да очекује да ће се питање отворених граница и генерално саобраћаја мењати током овог лета.

Те ствари ће се дешавати и зато је ово лето најбезбедније и најбоље провести у својој земљи, поручила је она и поново апеловала на грађане да остану у Србији, а да, ако се ипак одлуче да путују, сагледају све ризике са којима би могли да се суоче.

Такође, председница Владе је позвала грађане да изађу на парламентарне и локалне изборе у недељу, 21. јуна, истакавши да је у њиховим рукама моћ, али и одговорност да одлуче којим ће путем Србија ићи у наредне четири године.

Премијерка је најавила да ће наредних дана бити одлучено о делегацији која ће ићи у Вашингтон на разговоре са специјалним изаслаником америчког председника за преговоре Београда и Приштине  Ричардом Гренелом.

Она је оценила да делегацију треба да предводи председник Републике Александар Вучић, уз напомену да се Гренел углавном фокусира на економију, да се ради на томе да људи живе безбедније, боље, како у смислу примања, тако и квалитета живота.

Ми не само да се са том агендом слажемо, већ је и председник Републике покренуо та питања, подвукла је Брнабић и додала да се у потпуности слаже са њим да нашу земљу након избора очекује јесен пуна изазова.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here