Mesto za reklamu

WE DMC, шампиони 2018, играчи испод 16 година

  1. 18. 2019.

Кошаркашки клуб Бели Орлови окупља младе свих узраста који воле кошарку и припремама се за предстојећи кошаркашки турнир Куп Драже Михаиловића који се одржава у Бризбејну.

Неке птице никад да полете – речи су старе, добре, нежне и тужне песме о несрећној и неузвраћеној љубави. Ова алегорија и пренесено значење се наравно не односи на рад, судбину и јуниорски погон кошаркашког клуба Бели Орлови из Мелбурна. Каже се да на младима свет остаје па би то у овом случају могли да пренесемо и на ситуацију у КК Бели Орлови где су се појавили „неки нови клинци“ Ђорђа Балашевића.

Новоизабрана Управа кошаркашког клуба Бели Орлови, интензивно ради на развоју тимова кошаркаша свих узраста. Први и најважнији задатак клуба је без сумње рад са децом, омасовљавање и формирање јуниорских и сениорских мушких и женских тимова који ће редовно тренирати у Српском Спортском Центру и такмичити се широм Мелбурна и једном годишње на Српском кошаркашком спектаклу, турниру ДМЦ.

Ово је уједно и апел родитељима и члановима наше заједнице да доведу своју децу на јуниорске тренинге уторком, средом и четвртком увече од 18.00 до 19.30 у Српски Спортски центар, 210 Perry Rd, Keysborough. Добродошли су и рекреативци и ветерани средом од 7.30 до 9.30 увече, и недељом од 13.15 до 15.30.

Треба свакако споменути и новије успехе јуниора КК Бели Орлови који нису дошли случајно и сами по себи. Орлићи, јуниори испод 10 година су освојили шампионат и прво место у Спрингерсу, Кизборо, док су јуниори испод 12 и 16 година освојили златну медаљу и прво место на прошлом ДМЦ 2018. у Аделејду, као и сениорке Белих Орлова у Првој дивизији. Два тима Орлића се такмиче у Спрингерсу.

Орлићи испод 10 година Спрингерс

Велика заслуга за успехе и развој јуниорског погона клуба припада организацијским способностима нове Управе КК Бели Орлови као и тренерима Јовици Узелцу у тренирању Орлића испод 10 година, Влади Гаку у тренирању јуниора испод 16 и 18 година и Мирославу Векићу у тренирању јуниора испод 12 и 14 година, и они су велики понос клуба. Они су не само легенде већ и угледни и искусни стручњаци и патриоте са којима би се поносио било који професионални клуб. Ови талентовани и вредни тренери и њихов допринос и рад са децом и тимовима је такође врло значајан и кључан за успехе, будућност и функционисање клуба.

Летите високо и само напред Бели Орлови.

„Српска стварност“ / Станко Стапар – Аустралиа  – Српски Глас /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here