Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

У Загребу се за само неколико дана појавила и трећа претећа порука упућена Србима.

Српско народно веће објавило је на свом Твитер профилу фотографију графита на којем је нацртано дрво са обешеним људима, а уз то је написано „Serbian family tree“ (Српско породично стабло).

​„Какви узори таква младост. Не можете прећутати партизански отпор фашизму у образовању, у политици, у уништавају споменика… а онда очекивати храбре генерације“, написало је Српско народно веће на свом Твитер налогу.

Посланик Самосталне демократске српске странке у хрватском Сабору Милорад Пуповац изјавио је да су учестале претеће поруке упућене Србима последица политичке кампање коју су покренули поједини људи с десног и екстремно десног политичког спектра, као и неделовања хрватског судства.

Пуповац је за портал Индекс рекао да већина политичких актера и даље бежи од јасне осуде говора мржње, а да неки од тога, на наставку ратних прича и ширењу анимозитета према Србима и њиховим представницима, граде политичку каријеру.

“Ово је последица неделовања хрватског судства, последица верских и образовних ауторитета који не виде колико је то опасно за мањине, али и за друштво у целини”, истакао је Пуповац.

Он је упозорио да је порука мржње из године у годину све више, а да реакције на њих нису биле адекватне.

Пуповац је додао да је таква ситуација неуобичајена за једну земљу Европске уније, а чак и за земље из нашег окружења.

Портал „Индекс“ преноси да им је фотографију графита послала читатељка и да се графит налази у Чавоглавској улици код дечјег вртића, преноси Танјуг.

Она га је фотографисала у суботу поподне, али га је уочила још 10. јуна.

Ово је од четвртка трећа претећа порука у Загребу.

Прво су у четвртак млади „Бед Блу Бојси“ истакли транспарент на којем је прећено силовањем српским женама и деци, а синоћ је Српско народно веће на свом Твитер профилу објавило слику из Загреба на којој се види претећа порука Србима.

„У Вуковару хрватскоме граду, граду многи четници су оставили браду. Све ћемо вам прсте сломит’, а не само три. Уби Србина“, пише на зиду уз зграду у загребачком кварту Боровју.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here